Τίτλος
Cycle Street της ανηφόρας
Χρήστης
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΗΦΑΚΗΣ
Κατηγορία
Ποδήλατο
Ημερομηνία
02-08-2017
Σύν. Ψήφων
12
Εικόνα 1
Κείμενο

Ένας ποδηλάτης δεν έχει και πολλές ελκυστικές επιλογές για να ανέβει στου Ζωγράφου από τη Γέφυρα. Αν δεν ξέρει τη γειτονιά θα ανέβει από Παπάγου πίσω από αυτοκίνητα, λεωφορεία κλπ. Εναλλακτικές είναι η Ιωάννου Θεολόγου ή και η Μπισκίνη - κόντρα στο ρεύμα, επιλογή που δεν συνιστάται βέβαια. Όσον αφορά στο κατέβασμα δεν χρειάζονται ιδιαίτερες υποδομές, όλοι χρησιμοποιούμε την Παπάγου.

Η πρότασή μου είναι να υπάρχει μία ασφαλής και όμορφη εναλλακτική ανόδου μέχρι το Παλιό Τέρμα. Η πρόταση της διαδρομής είναι: Διακρίας (από Κοκκινοπούλου μέχρι Ελ. Βενιζέλου), Δαβάκη Πίνδου (από Ελ. Βενιζέλου μέχρι Ι. Θεολόγου), Ι. Θεολόγου (από Δαβάκη Πίνδου μέχρι Γρ. Κουσίδη) και Γρ. Κουσίδη (από Ι. Θεολόγου - Παπάγου). 

Όλο το ανωτέρω τμήμα το οποίο είναι 1 χλμ., και αν η παρούσα πρόταση γίνει δεκτή θα διπλασιάσει τις υποδομές ποδηλάτου του Δήμου, προτείνω να χαρακτηριστεί ως "Οδός μεικτής χρήσης οχημάτων και ποδηλάτων (cycle street) σύμφωνα με το κεφάλαιο 3.5 σελ. 13650 του ΦΕΚ Β 1053/ 14.4.2006 "Έγκριση Τεχνικών Οδηγιών για ποδηλατόδρομους (Υποδομές Ποδηλάτων)" δηλαδή προτεραιότητα στο ποδήλατο και όριο 30 χλμ/ώρα για το αυτοκίνητο.

Δεν χρειάζεται κάποιο έργο για να υλοποιηθεί η ανωτέρω ιδέα (μόνο σήμανση) και κατά τη γνώμη μου προσφέρει (α) κάνει γνωστή τη διαδρομή αυτή η οποία είναι η πλέον ήπια όσον αφορά στις κλίσεις για να ανέβει κανείς από τη Γέφυρα στο Παλιό Τέρμα και έτσι η κίνηση με ποδήλατο παρουσιάζεται ως εφικτή για όλους και (β) συσχετίζεται με τις υπάρχουσες υποδομές (είναι σε απόσταση 290 μέτρων από το τέλος του ποδηλατόδρομου της Παπανδρέου).